Mustache Girl.





S.A.Y.A.N.G.
Saturday, 17 May 2014 | 11:21 | 0 Babbling
Assalammualaikum ^^



Fed up. Frust. Frozen. Wahaha. Sekali kau 3 F. Hmm. Entry kali nih, nak cakap knape aku bnci perkataan sayang.

Everytime someone said that love me, they would leave me. Alone. Without them. Hm hm. Knape? I just dont know. Never ask them. And they made me heartless. Aku malas sayang orang skrang. Aku tak akan syang orang kecuali family aku. Bagi aku dia orang ttap syang kita walau ape pun yang berlaku even taufan melanda. Hm.

Betul lah orang cakap, kalau syangg orang jgan terlebih sgad. Nanty bile nak lepaskan merana. And I felt that feeling now. Kenape perlu ade istilah pergi dlam hidup nih. Knape? Sebab Allah nak jadik kan kite lebih kuat mghadapi dugaan yg Dia beri :) biarlah dia pergi, biarkan, redha, nikmat yg lebih besar ade dekat depan.

As a women or mybe girl, diaa orang pantang dicabar, bila dah kne jgan harap nak peluang lagi. And thats me, skali kau tggalkn aku jgan penah nak kembli :')







DUNIA DAH BERUBAH :')
| 10:50 | 0 Babbling
Assalammualaikum :))

Singgah skjap dekat belogg nih. Visit2 kjap. And then tertarik nak tulis entry nih. Dunia dh berubh, include orangnyee sekali. Dari abang yg lepak dekat dpan taman dah tukar port lepak dkat restoran. Al mklom lah dah kerjaaa. Hmm. And bukti yg pling kukuh skli bile aku sendiri. Dari blaja sains asas je skrang dah belaja bio, fzik and kimiaa. Wuhuuu. Duniaa dah brubah ~{><}~

Orangg dedulu main blogg. Skrang dah main insta twitter jeh. Blogg memasing bersarang, ade yg aku tgok time visit tady smpai bertahun kau tak update. Penangan instaa, semua blogger mcam kacang lupekan kulit. Haha. Termasuk lah pmilik belogg nih.

That's it... Tak tahu nak cakap ape lagyy. Bubye semuaa :))


Tired being spm'ers
Saturday, 5 April 2014 | 14:08 | 0 Babbling
Assalammualaikum semuaa!  hai. Lame tak taip taip dkat blog nih lah. Hollaa. Rindu tak? Opkosssh la you all semua rindu kan I kan? Hikhik, jgan cakapp. Malu nanty wey :3

Form 5? During this 4 months da mmcam lah jgak da buat dkat skola tuu. Llagy form 5 kan? Pheww, schedule penuh mgalahkan PM kod. Agaknye lah.

Okay. Nak bagitahu penat tuition dtambah dgan grill yg tkunci emng nyirap. Grill asrama kunci lgy pkul 7 pagi smpai 4.30 ptang. Lame giler. Tu smbg malam lagy. Knci 7.30 smpai 10.30 malam. Wey macam pnjenayah dah rase nih. Asik berkunci jeh. Disbbkan kekuncian tersbut, kite org pery surau 2 kali shari exc subuh dan asar. Tak macam sblum nih. Jarangg bebenoo jejak surau tu. Kebenaran eh. Tu baru cter pasal grill. Blum lagy mak guard nyee -.-Exconye. Kalau nak cter mmg mnaikkan kmarahan. So conclusionnyee, ta payah cerita lah kn.

Kalau masok bulan nih excel ( extra tuition) dah 2 kali buad. So kite org tlah terperap lebih lame di asrama yg tlah ditukar name nye sbgai PENJARA. Ahh. Benci gila. Dah mcam tuh, tuition ttiap ptg dan malam. Balik skolah smkin lambat. Ahh!! Okay okay malas nak pkir, jom tgok gmba smpena 4 bulan nih.


Maulidur rasul :)




Pergi tanjung dgan bubun and nz dan  aspurian yg lain
Masa prep dan kami terkunci. Wahaha. 

Drana english dan kami bersungguh sungguh untyk menang

And thats it. Eh kite orgpun dah rentas desa taw. Tader gamba jehh :3 okay lahh. Nak packing barang. Nak balik hostel yg SERONOK tu. Okay. Bye bye. Assalammualaikum :)) 

#spm #D8 #penadweyy #bye #take care


something useless that we call KAWAN XD
Monday, 11 November 2013 | 12:47 | 0 Babbling
Assalamualaikum semuaaa XD

currently aku sihadd walafiatt and semakin takut untuk timbangg berat badan . haha . its fact kan semua orang takut nak tengokk jarum scale tuu berhenty dekat number yg kita tak sukee kan? same with me . tapi nak cakap niy kita kene terima kenyataan , walaupun fact tuh buad kita sakit hati . and hopefully korang semua pn sihadd :D

stay rumah sorang sorang niyh buat aku nak menaip selepas berhempas pulas ketawa dan menangis  tengok video dekat youtube tuu~ semua cerita pasal hidup orang kita boleh tgok XD and aku nak menaip pasal tuh lah tajuk aku tulis kat ats tuu ^^

kawan yang ramai tak menjamin kesenangan :'<


sepanjang hidup aku yangg baru 16 tahun niyh , kawan niy jenis yg sometimes ade sometimes takder . okay lah boleh dianggap someone yg useless . yelaah , kawan niyh useless lah sebab time kitaa senang bukan kemain beratur nak ajaak itu lah ini lah tapi bila susah makk aii batang hidung un tader termsoklah byang byang diaa pun hilang wey . niyhh nyirapkan ? but tu lah KAWAN . lagy menyirap kalau dia nih depan kita baik , belakang bagai das pistol polis dekat perompak wey ngutuk kita bagai . yang nih memang semut dalam air . tak boleh blahhh kau .

dalam aku bernafas dekat muka bumi nih, ramailah jugak boeh diiktirafkan sebagai kawan nih. panggil kawan lah aeh , *BERADAB sikit =3 . nak nak masa sekarang nih lah kan masa kita baru nak acah acah besar nih, yelah hidup tak gantung dengan parents laaa kononnya niyh. always dengan kawan . ade sekali niyh , aku ade probs . aku menangis bagai nak pecah biji mataa . kawan aku tu boleh macam Siaaauu lah jgak , ketawa macam nak pecah perut dengan lawak bodoh dia tuu ~  aku pun , okay fine. sakit hati tapi nak buad macam mana dia tader perasaan . and dia kan kAWAN .

Susah nak dapat kawan baik macam cermin. Kita menangis dia tak pernah ketawa . Dia pandang kita walaupun dia tak mengerti :')

betul lah cakap orang kalau ade kawan ramai mane sekalipun, dia orang akan hilang bila kita susah. aku percayaa lah sekrang. 

Tak semestinya kita RAMAI kawan mereka semua akan sentiasa ada untuk kita. Kadang² mereka hanyalah PENYERI dikala kesenangan kita ~

but ape pun yang terjadi tu semua dugaan dalam kehidupan. lumrah berkawan kan? ditinggalkan masa dalam kesusahan tetapi dicari apabila senang. Tapi klau kita ade someone that always stay beside kita walau kita dalam kesusahan ataupun kesenangan tuu baru boleh dipanggil SAHABAT :D memangg aku akui nak cari sahabat tuu tersangat sangat lah susah . 1 dalm seribu orang kataa .


Dalam beribu orang, mungkin akan ada seorang atau dua orang sahaja yang betul betul akan memahami kita dan sentiasa ada ketika kita susah. 















Sahabat :D



okay . stop sampai sini jehh . sorry lah kalau post nih buat korang bosan sampai nguaapp macam mulut buayaa aeh. writting a post is like tell what I'm feel :D dah legaa skid hatii niyh . thanks again and selamat menikmati cuti hujung tahun students :D




SIXTEEN :D
Saturday, 9 November 2013 | 16:15 | 0 Babbling
Assalamualaikum semuaa :)

Hai. long time tak update tibe2 rasa macam susah plak tangan ni nak menari kat atas keyboard nih. yelah budak sekolah kan, ni pun baru jeh habis final exam. memang berkurun gila nak tunggu exam tu habis wey. sebulan dok. and dah habis ingat kan boleh lah relax kejap tapi makin stress ade lahh . berlambak assignment nak kner buat along this end of year holiday. fiuhh~ kalau senaraikan tuu memang berlambak. bapakk ahh. tapi nak buad macam mana kan, budak sekolah lah katekan. and kata orang nak berjaya tu bukan bermula dengan kesenangan kan tetapi dengan kesusahan dan usaha XD.

SIXTEEN :D

haha. apa yang menarik sangat kan sampai jadik tajuk segalaa.  sixteen kalau daam bahasa malaysiaa maksudnyaa ENAM BELAS ! erm, sesungguhnya aku dah mencukupi enam belas tahun hidup di muka bumi ini :D adalah dalam beberapa minggu . yelah kan sibuk exam sampai birthday pun berlaluu dengan laju sangadd. masa birthday aku hari tuu exam Math Moden dohh. haha, bersungguh sungguh aku menjawab and hopefully dapatlah A kan. mana tahuu berkat birthday XD


Dan sepanjang enam belas tahun nihlah aku dah lalui macam macam dugaan and peristiwa maybe. macam macam perasaan jugak aku dah rasa. Sedih , gembira , marah, jealous, and many more lah. Doakan aku untuk hari jadi yang ke-enam belas tuu aku doa semoga hidup aku nih berjalan dengan lancar, ditambah kan iman dan kesabaran dlam menghadapi kehidupan yg mendatang, diberikan kejayaan yg cemerlang dalam SPM 2014 dan terus disayangi orang sekeliling ^^

lastlyy, aku nak cakap thanks dekat semuaa yang wish masa birthday aku hari tuu esp D8. thanks banyak banyak. aku sayang gilaa kat korang include Hani jgakk lah ><





hadiah during birthday ^^
 

and of the story of Sixteen :D bye bye and Assalamualaikum =)


Bercuti di Terengganu :)
Tuesday, 17 September 2013 | 00:24 | 0 Babbling
Assalamualaikum :) and hello peeps ! fiuhhh *batuk dan selsemaa menyerang* tension kan kalau kner dua penyakit niy? boleh membuatkan kitaa rasa nak terjun bangunan >.< ekstravaganzaa siodd, gamak smpai nak terjun bangunan segala. haha. but tu lah yang aku rasa kali niy. korang semua sihad? Alhamdulillah kalau sihadd. kalau yang tak sihadd plak, bersabar lah :) ini ujian Tuhan. kan? chehh, tak boleh cakap banyak2, still in low education. saya sedar di mana sayaaa. nyott~ makin panjang makin mengarutt. okay pasal ini post, I'm holidayyy-ing at Terengganu *grammar error* tettt~ haha, maaf lah Teacher Zam :3 jyeahh! berbagai2 idea nak pergy bercuti dekadd mana. and lastlyy, kami semuaa seia, sekata, sehati dan sejiwa nak pergi Terengganu :D okay, the trip begin with bertolakk pergi ke Terengganu pada pagi Sabtuu. amatlahh terkocoh2 nak pergy tuhh, yelah balik rumah Jumaat petangg~ so, dalam lingkungann 4 petangg kami sampaii ke Kuala Terengganu *setelah menyinggah di byak tempat* hehe :3 setibanyaa di homestay, wooooaaa *muka terkjud* lawaaa giler homestay diaa and baru sekarang terasa tersgadd rugi takk ambik gambar dekat situu. okayy, malas nak cakap lagyy. penjelajahan bermula di pagy Ahad yang redup lagy mendamaikan~ start with breakfast. kita orang mkan nasi dagang! sedapp :) firstlyy, Terengganu ryte? going to the Masjid Kristal. memang tempat wajib yang harus dilawati ketika bercuti di Terengganu. masuk nih dah dua kali lah aku pergy Masjid Kristal tuhh. and guess what? akuu pergy Muziumm baii~ haha. macam rasa kanak2 yang baru habis upsr laa plak :3 tapi nak buat macam mana aku hanyalahh pengikutt makcik dan pkcik2 akuu. but not bad lah, aku lyan bdak2 kecik yangg tak cukup umur tuhhh so just enjoy the show :) kemudiannyaa,membeli belah di ape tah nama kedai uhh. haha. and lunch tgah hari tuh, kita orang makan budu maa~ haha. sedap lah jgakk. ikang goreng dgan buduu:) selepas sesi mengenyangkan perut, kami semuaa bergerak menuju ke Pasar Payang! yeahh! shopping lagy! haha, shopping sakan lah aku nmpaknyaa :D boleh lah, byak jgak belanjaa sakan aku tuu. sungguh memenatkan ditambah tambah tersesat plakk. manaa tak kener round satu pasar uh~ nak tak nk kner jgak aku carik mana parents aku pergyy. wuyoo~ penat der! setelah penat dan membuatt mukaa comel dekat pkcik2 akuu tuhh, yeah I got BR :) sekali sekala perkena pakcik2 aku tuuu~ haha. petang tuhh kami memberhentikan jeljah kami di Pantai Batu Buruk *seriuslyy, kat Terengganu tuh penuh pntaii* terubat lah sikid lukaa aku tak dpat bercuty di Gambangg~* malam tuh, kita orang semuaa masak beramai2. sungguhhhh~ ahhh best :) makcik2 aku masingg perkenaa kan skill memasak diorangg. and TERPAKSA lah aku untuk belajar memasak. whhy not kan? and blajar laa jgak memasak asam pedas :) setelah makan dan makan, kita orgg mengambil masa untuk berbelanja kropok dan merehatkan diri di tepi pantai :) yelahh, malam last~ nyottt. Isnin pagyy, bertolak pulangg but singgah sebentar di cheratingg :) syokkk habis mandi but suddenly, kaki akuu kner sengat obor2. ahh~ siodd. sakid dan pedih yang teramat! leppas kner tuuh terus naik darat tukaa bajuu and dengar laa suaraa sumbangg yang berkattaa 'Miza tuu da naik jgak, kalau tak kner obor2 tuu smpai ptang tak naikk* okay, nyirapp ==" and that is. sekarangg sedang berbaring di atas katil smbil menaip entryy. Alhamdulillah selamat smpai di rumahku syurgaaku :) last but not least salam sayang from me :*

Rayaa with Disaster 8 :D
Sunday, 1 September 2013 | 02:24 | 1 Babbling
Assalamualaikum and Happy Merdeka Day all :) apakah disater 8? lapan bencana? isn't it? haha. itulahh kami :) friendship that always together. okay, kami semua sahabat dan akan tetap bersama walau badai melandaa dan hujan di tgah panas *bak kata Daniaa laa :3* haha. kenapa Disaster 8? sebabnyaa kami memang pembikin bencana kpada guru-2 dan wrden SMKA Maahad Muar. Dan di kesempatan ini, kami ingin memintaa maaf kepada warga SMKAMM :D okay, actually, malas nak menaip so enjoy this picture :)
#SemogaUkhuwahAntaraKItaTerjalinHinggaKeSyurga #BuddyzTakAknTerpisah #Sahabat :)